/  Összes   /  Megnyílt Pesti István Michelin-csillagos séf új étterme
Megnyílt Pesti István Michelin-csillagos séf új étterme

Hosszú hónapok előkészülete után megnyílt Pesti István Michelin-csillagos séf fine dining étterme, a Platán Gourmet Étterem Tatán.

Több mint kétéves előkészítő munka után májustól a tatai Platán Gourmet Étteremmel bővült a Platán Udvarház és a Platán Bisztró. A családok és túrázók által is kedvelt Bisztró mellett, az új Gourmet Étterembe a csúcsgasztronómia kedvelőit várja Pesti István Michelin-csillagos séf.

A kifinomult ételsorok nemcsak az évszakokra és a tavat körülvevő természeti értékekre reflektálnak, de megidézik az egykor itt élő Esterházy-család szellemi örökségét és a történelmi Magyarország gasztronómia hagyományait is.

Felszínes élmények helyett számunkra az emlékek a legfontosabbak: azok, melyeket egy-egy íz és illat életre kelt. Olyan ételeket kínálunk, melyek minden érzékszervünkre hatnak, olyan ízeket, melyek érzéseket, hangulatokat idéznek meg”

− mondja Pesti István, majd hozzáteszi:

Olyan éttermet szerettünk volna felépíteni, amely nemcsak Budapesten, de bárhol Európában megállná a helyét. „

Az étterem szomdszédságában található egy híres platánfa, ez a tatai nagy platán, amelyet a Tatai vár nyugati kapujánál ültettek el. 1785-ben az Esterházy-család hozatta Versailles-ból, ápolásában a Platán is szerepet vállal. 2014-ben Magyarországon megnyerte az Év Fája versenyt, majd 2015-ben az európai vetélkedőn a második helyet szerezte meg.

Pesti István Michelin-csillagos séf 2015-ben vette át a Tatai vár és az Esterházy-kastély között, az Öreg-tó partján fekvő Platán Étterem konyhájának vezetését azzal a céllal, hogy megmutassa, a magas szintű gasztronómia nemcsak a főváros kiváltsága lehet.

Fáradhatatlan munkájának köszönhetően hamar sikerre vitte az éttermet, de ez csak az első lépés volt ahhoz, hogy álmát valóra váltsa. Csapatával és Varró Zoltán designer segítségével alapjaiban újította meg a Platán gasztronómiai koncepcióját, melynek eredményeképpen tavaly nyáron megnyithatott a családias hangulatú Platán Bisztró.

Hosszas előkészületek után pedig májustól már a Platán Gourmet Étterem is várja az elmélyült, szofisztikált gasztronómia iránt nyitott vendégeket.

A járványidőszakot kihasználva Pesti Istvánék folyamatosan fejlesztették a fine dining étterem ételsorát, mostanra pedig már minden adottá vált ahhoz, hogy a vendégeknek is feltálalják a megálmodott ízeket a Varró Zoltán által tervezett fás, mohás tónusú enteriőrben, ahol az Esterházy-család 1783-ban telepített Angolparkjának hangulata elevenedik meg.

Úgy tartják, Tatán összefonódva él a természet és az ember – ezt a filozófiát követi a Platán Gourmet Étterem is, melynek gasztronómiáját a természetközeliség, a magától értetődő szezonalitás határozza meg. Pesti István és csapata – Erdélyi Emese, Fábián Krisztián, Kovács Krisztina, Prónik Balázs, Sáhó Lilla, Szabó Kevin és Thurányi Enikő – a nyolc-, hat-, illetve négy fogásos degusztációs menüsor mellett személyre szabott összeállítással is készül a speciális étrendet követő vendégeknek.

A Platán saját kertészetéből származó zöldségek és fűszerek összetett használata mellett a legmodernebb technológiákkal és legmagasabb minőségi alapanyagokból születnek meg az izgalmas ételkreációk.

Az Udvarház, a Bisztró és a Gourmet Étterem mellett 2021-ben elkészült a Platán melletti várárokban a Mirror Spa, amelyet régi várak környezetének kortárs hasznosítására vonatkozó nemzetközi trendek inspiráltak.

A Platán Gourmet Étterem az előírt egészségügyi intézkedések maximális betartása mellett várja a vendégeket.

A Platán Gourmet Étterem és Udvarház Facebook, Instagram oldalán, valamint a Platán Bisztró Facebook, Instagram és weboldalán keresztül tekinthetjük meg az étteremkínálatot.