Platán Gourmet Étterem

A 2 Michelin-csillaggal elismert Platán Gourmet Étterem különleges kulináris ízélményt kínál; lenyűgöző ételkompozícióit, színes, virágos összeállításokkal tarkított ételeit Pesti István séf álmodja meg.

Pesti István

EXECUTIVE CHEF

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2022 novemberében a Platán Gourmet Étteremmel
2 Michelin-csillagot kapott, amely világszerte is egyedülálló szakmai elismerés
a gasztronómia világában.
Még 2015-ben vette át a ma már Platán Bisztró elnevezésű, korábban Platán Restaurant & Café-nak nevezett étterem konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.

,,A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.”
– Magyar Konyha Online

Az elmúlt évek során István vezetésével a Platán étterem sikere szemmel láthatóan felfelé ívelt, és komoly pozíciót szerezett a vidéki gasztronómiában.

A Platán 2021 tavaszán egy újabb mérföldkőhöz érkezett: hosszas várakozás után megnyitotta a fine dining koncepciót követő Platán Gourmet Éttermet. A fine dining étterem konyhafőnöke is a Michelin-csillagos Pesti István, aki 4 fős csapatával az erdős-glamour gasztrovilágába invitálja a gourmet-élményt kedvelő vendégeket.

A Gourmet Étterem mellett Pesti István a Platán Bisztró konyhafőnöke is maradt.

Pesti István

2020-ban egy nagyobb volumenű fejlesztés következtében, Varró Zoltán designer és csapata tervei alapján a Platán étterem két részre vált: egy lazább bisztróra és egy újonnan kialakított fine dining étteremre.

Az újonnan kialakított étterem berendezése visszafogott díszletként szolgál a kulináris élményhez, mégis karakteres hangulatot teremt. A Gourmet Étterem a várárok szintjén található, amit az Udvarház szalonjaival egy hosszú, borospince hangulatú alagút köt össze, ahol látványos bortrezor és champagne-kínálat díszeleg. A vacsora vendégei a szalonokon és a folyosón végigsétálva jutnak el a Gourmet Étterembe, ahol a látvány kiteljesedik.

Legyen részese Ön is az általunk megálmodott egyedülálló világnak ebben a fantasztikus erdei miliőben!
2023 áprilisától a Platán Gourmet Étterem kétféle gourmet-csomagajánlattal várja kedves Vendégeinket, hogy mindenki a hozzá legjobban illő életérzést élhesse át.
Chef’s Table

 

Legyen Ön is részese Michelin-csillagos séfünk, Pesti István gasztroszínházának a Platán Gourmet Étteremben!

 

A vacsora a látványkonyhának köszönhetően interaktív, az ételek bizonyos részeinek elkészítése és tálalása egyenesen a megvilágított séfasztalokon történik.

 

Vendégeink valóban egy nem mindennapi gasztroszínházra válthatnak jegyet, ahol garantált a gourmet-élmény.

 

Szeretettel várjuk a teljes gourmet-életérzést átélni szándékozó Vendégeinket!

 

12 fogásos degusztációs vacsora a gasztroszínházban:

  • menüsor: 87 000 Ft
  • borpárosítás: 39 000 Ft
  • alkoholmentes italpárosítás: 19 000 Ft
Flavours and Senses

 

Élje át Ön is a garantált gourmet-életérzést Michelin-csillagos séfünk, Pesti István ételkompozícióin keresztül!

 

Pesti Istvánt méltán tartják a legszebben tálaló magyar szakácsnak. Hitvallása, hogy az ételek minden érzékszervünkre hatnak, az ízek, illatok érzéseket, hangulatokat keltenek, emlékeket idéznek fel.

 

Vendégeink egy meghittebb, a konyha sürgés-forgásától távolabb eső helyszínen, az előkelő kék-fehér szalonban élvezhetik a különleges íz-élményt.

 

A szalon 2 fős társaságok mellett akár 6-8 fős csoportok vendégül látására is ideális helyszín.

 

12 fogásos degusztációs vacsora a kék-fehér szalonban:

  • menüsor: 79 000 Ft
  • borpárosítás: 39 000 Ft
  • alkoholmentes italpárosítás: 19 000 Ft
Foglaláshoz kérjük, használja online rendszerünket az alábbi linkre kattintva:
ASZTALFOGLALÁS
Amennyiben Ön igénybe venné transzferszolgáltatásunkat, vagy a vacsora elfogyasztása után megpihenne szállásunkon, sikeres asztalfoglalásának visszaigazolása után kérjük, vegye fel a kapcsolatot Udvarházunk recepciójával az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
E-mail: recepcio@platantata.hu
Telefon: +36 30 444 9055