Platán Gourmet Étterem

A Platán Udvarház részeként különleges kulináris ízélményt kínál a Platán Gourmet Étterem, amelynek lenyűgöző ételkompozícióit, színes, virágos összeállításokkal tarkított ételeit a Michelin-csillagos séf, Pesti István álmodja meg.

Pesti István

EXECUTIVE CHEF

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2022 novemberében a Platán Gourmet Étteremmel
2 Michelin-csillagot kapott, amely világszerte is egyedülálló szakmai elismerés
a gasztronómia világában.
Még 2015-ben vette át a ma már Platán Bisztró elnevezésű, korábban Platán Restaurant & Café-nak nevezett étterem konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.

,,A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.”
– Magyar Konyha Online

Az elmúlt évek során István vezetésével a Platán étterem sikere szemmel láthatóan felfelé ívelt, és komoly pozíciót szerezett a vidéki gasztronómiában.

A Platán 2021 tavaszán egy újabb mérföldkőhöz érkezett: hosszas várakozás után megnyitotta a fine dining koncepciót követő Platán Gourmet Éttermet. A fine dining étterem konyhafőnöke is a Michelin-csillagos Pesti István, aki 4 fős csapatával az erdős-glamour gasztrovilágába invitálja a gourmet-élményt kedvelő vendégeket.

A Gourmet Étterem mellett Pesti István a Platán Bisztró konyhafőnöke is maradt.

Pesti István

2020-ban egy nagyobb volumenű fejlesztés következtében, Varró Zoltán designer és csapata tervei alapján a Platán étterem két részre vált: egy lazább bisztróra és egy újonnan kialakított fine dining étteremre.

Az újonnan kialakított étterem berendezése visszafogott díszletként szolgál a kulináris élményhez, mégis karakteres hangulatot teremt. A Gourmet Étterem a várárok szintjén található, amit az Udvarház szalonjaival egy hosszú, borospince hangulatú alagút köt össze, ahol látványos bortrezor és champagne-kínálat díszeleg. A vacsora vendégei a szalonokon és a folyosón végigsétálva jutnak el a Gourmet Étterembe, ahol a látvány kiteljesedik.

Legyen részese Ön is az általunk megálmodott egyedülálló világnak ebben a fantasztikus erdei miliőben!

DEGUSZTÁCIÓS MENÜSOR

 

2023 áprilisától a Platán Gourmet Étterem kétféle gourmet-csomagajánlattal készül kedves Vendégeink számára, hogy mindenki a hozzá legjobban illő életérzést élhesse át.

Foglaláshoz kérjük, használja online rendszerünket az alábbi linkre kattintva:

ASZTALFOGLALÁS

 

Amennyiben Ön a vacsora elfogyasztása után szeretné igénybe venni szállásszolgáltatásunkat, sikeres asztalfoglalásának visszaigazolása után kérjük, vegye fel a kapcsolatot Udvarházunk recepciójával az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

E-mail: recepcio@platantata.hu

Telefon: +36 30 444 9055