/  Elnyert pályázatok
A kedvezményezett neve: Platán Kávéház Kft.

A fejlesztés tárgya: A tatai Platán Bisztró technológiai korszerűsítése
Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 50,61 millió forint
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 
Projektünket két helyszínen valósítottuk meg: a Kastély téren található Platán Bisztróban, illetve a Környei úton található termelő egységünkben. Előbbi esetében számos konyhai felszerelés lecserélése, illetve bővítése vált szükségessé korszerűbb és nagyobb kapacitású technológiai elemekre. Célunk, hogy a megszokott minőséget fenntartsuk, ehhez pedig további fejlesztésekre volt szükségünk. Az új gépek jelentette korszerűsítés kapacitásbővítéssel is jár, ezáltal gyorsabban tudjuk az ételeket elkészíteni, ami gyorsabb kiszolgálást és növekvő fogyasztói elégedettséget generál. A Bisztró előtt álló kioszkunk húzó terméke a fagylalt, aminek folyamatos utánpótlása a hamarosan kezdődő forgalmasabb időszakban kiemelt fontosságú, ezért egy nagyobb kapacitású fagylaltpult beszerzését valósítottuk meg. A fagyaltot saját magunk állítjuk elő, az ehhez szükséges eszközöket is jelen projekt keretében szereztük be.
Környei úti telephelyünkön az épület tetejére az egyre növekvő villamosenergia felhasználásunk miatt (illetve a drasztikusan növekvő energiaárak ellensúlyozása végett) egy 76,5 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítését valósítottuk meg.
A külföldi vendégekre felkészülve, alkalmazottaink közül 5 fő részére egy alap angol nyelvi képzésen vettek részt, mellyel felfrissíthették nyelvtudásukat. A Platán brand fajsúlyosabbá tételére, a marketing tevékenységünk eredményesebbé tételére arculati- és marketing tanácsadást vettünk igénybe.
 • A Kedvezményezett neve:  PLATÁN KÁVÉHÁZ Vendéglátóipari Kft
 • A támogatott projekt címe:  Szolgáltatási színvonal növelése a tatai Platán Várárok Vendégházban
 • Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2017-00054
 • A szerződött támogatás összege: 36 778 000 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 70%
 • A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
  A projekt részeként a tatai Platán Várárok Vendégház egy átfogó korszerűsítésen esett át, mellyel célunk, hogy továbbra is biztosítani tudjuk a tőlünk már megszokott minőséget, bővíteni tudjuk igénybe vehető szolgáltatásaink körét, valamint fejlesszük a már meglévőket, mindezek eredményeként pedig csökkenteni tudjuk a szezonalitásból fakadó egyenlőtlenségeket. Bővítjük együttműködéseink körét, ezáltal még sokrétűbb szolgáltatásokkal, szórakozási lehetőségekkel szeretnénk kívánatosabbá tenni szálláshelyünket .
  A beruházás részét képezte 10 szoba és a közös használatú helyiségek – beleértve a recepciót, a teakonyhát, a teraszt és a wellness-részleget – felújítása, belsőépítészeti elemeinek, arculatának megváltoztatása. Ezzel együtt az épületek gépészeti szerelvényeinek korszerűsítésével megújultak a fürdőszobák és a fűtési rendszer, aminek megújuló energiát hasznosító technológia az alapja. Megújult a szobák bútorzata, dekorációja. Bővült a wellness-részleg egy kültéri, várárokban elhelyezett jakuzzival, valamint új szolgáltatások bevezetése végett kerékpárok és egy kennel került beszerzésre. Így akár nyolc tematikus célcsoport igényeit is ki tudjuk szolgálni, mind családbarát, állatbarát, kerékpáros-barát, illetve gasztro-, konferencia-, kulturális- és aktív turizmus, valamint wellness területen. A beruházást követően a 3*-os minősítést szálláshelyünk gond nélkül megszerezte.
 • A támogatott projekt befejezési dátuma: 2020.07.10.