/    /  Rólunk

Pesti istván

Executive chef

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.

Még ebben az évben átvette a ma már Platán Bisztró, korábban Platán Restaurant & Café-nak nevezett étterem, konyhájának vezetését,, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.

,, A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.” – Magyar Konyha Online

Az elmúlt évek során István vezetésével a Platán étterem sikere szemmelláthatóan felfelé ívelt, és egy komoly pozíciót szerezni a vidéki gasztronómiában.

A Platán 2021 tavaszán egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Hosszas várakozás után megnyitja a fine dining koncepciót követő Platán Gourmet éttermet. A fine dining étterem konyhafőnöke is a Michelin csillagos Pesti István, ahol 4 fős csapatával az erdős glamour gasztroszínházába invitálja a gourmet élményt kedvelő vendégeket.

A Gourmet étterem mellett Pesti István a Platán Bisztró konyhafőnöke is marad.

FUTÓ GERGŐ

HEAD CHEF

Gergő már 5.éve dolgozik a Platánban Pesti István séfhelyetteseként. Mit is jelent ez pontosan? Az eddigi évek során ételeink nagy részét a Platán Bisztró konyhafőnöke, István találta ki, amelyet csapatával többször lefőztek, több stílusban kitálaltak, megkóstoltak, míg végül megszülettek az ételek végső formája.

Mindannyian tudjuk, hogy egy konyhafőnök nem lehet állandóan az étteremben. Pontosan ebben rejlik Gergő fontos szerepe, hogy minden étel ugyan azt az íz-illat-látvány élményt nyújtsa a vendégeknek minden nap, függetlenül attól, hogy a Platán konyhafőnöke jelen van-e a konyhában. Gergő precizitásának és odafigyelésének köszöntően remekül működik ez a folyamat.

“Pesti Istvánnal a Platán előtt 1 éven át együtt dolgoztunk Budapesten, a Tanti Étteremben. Ez alatt az idő alatt sokat tanulhattam Istvántól. Miután István átigazolt a Platánba, továbbra is tartottuk a kapcsolatot mindaddig, míg István azzal a komoly kérdéssel fordult hozzám, hogy csatlakozzak Platánban a csapatához. Óriási megtiszteltetés és egy nem mindennapi lehetőség volt ez a számomra. Így idén már 5. éve, hogy a Platánban dolgozok mint István séfhelyettese, és 2021-től mint a Platán Bisztró főséfe.”

Platán Bisztró

Megnyitásunk évében, 2010-ben éttermünket az Alexandra Étteremkalauz, az első független magyar éttermi kalauz Alexandra Éremmel és ,,Biztató Kezdet” különdíjjal tüntette ki. Eltökélt szándékunk azóta is, hogy a világszintű konyhatechnológia alkalmazásával különleges ízeket vonultathassunk fel a tányéron.
A modern gasztronómiával kapcsolatos konvenciókat nem mindig könnyű áthidalni, séfünk meggyőződése azonban, hogy a magyar konyhát folyamatosan fejlesztenünk kell – hiszen ezt tették a vendéglátás történetének legnagyobb alakjai, köztük Gundel Károly is. A Chaine des Rôtisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagjaként nagy figyelmet fordítunk az innovatív újításokat is felvállaló nemzetközi gasztronómiára – nem feledve azonban a magyar hagyományokat, tradíciókat.

Éttermünk számos díjjal rendelkezik, és több gasztronómiai világszervezet tagja:

  • Michelin – ajánlott* étterem 2022-ben a Platán Bisztró.
  • Az étterem a Chaine des Rôtisseurs világszervezet magyarországi egyesületének tagja.
  • VolkswagenDining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2017.
  • Legjobb vidéki éttermek kategória egyik nyertese – Best of Budapest & Hungary 2017 Best Countryside Restaurants
  • Gault & Millau Étteremkalauz 2017, 15 pontos értékelés.
  • A 3 legjobb vidéki étterem egyike.
  • Gault & Millau Étteremkalauz 2017, Pesti István az Év Konyhafőnöke.

*Az ajánlás nem a Michelin-csillag előzetesnek számít, hanem egy ár-érték aránytól független ajánlásnak. Ez azt jelenti, hogy ugyan kategóriájában nem a Michelin-csillag felé tart a hely, de kiemelkedik a mezőnyből, és Magyarország kiváló éttermei között szerepel a Michelin étteremkalauz szemlélői szerint. 

Kertészetünk

Arra törekszünk, hogy friss, saját termelésű illetve regionális alapanyagokat használjunk, legyen szó akár állati, akár növényi eredetű hozzávalókról.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több alapanyagot termelünk házilag, ezáltal ellenőrzött, magas minőséget és folyamatosan megújuló választékot biztosíthatunk.
Filozófiánk, hogy a látvány, az illat, és az ízek kölcsönhatása minden alkalommal megismételhetetlen élményt adjon vendégeink számára. Éttermünk egyedülálló adottságai, a páratlan természeti és történelmi környezet még különlegesebbé teszik e gasztronómiai utazást.

Bízunk benne, hogy olyan élményt nyújthatunk, amiért máskor is szívesen térnek be hozzánk!